GrabFood telah memperkenalkan layanan Penghantaran Jimat, yang menawarkan caj penghantaran terendah dari pelbagai restoran.

GrabFood memperluaskan pilihan Penghantaran Jimatnya ke bandar-bandar di seluruh negara, untuk penghantaran makanan yang lebih terjangkau.
Memperkenalkan pilihan penghantaran yang telah diubahsuai, menjadikan penghantaran makanan lebih mudah diakses.

 

GrabFood telah memperluaskan pilihan Penghantaran Jimatnya ke bandar-bandar di seluruh negara, memberikan akses lebih luas untuk penghantaran makanan yang lebih terjangkau. Dengan memperkenalkan pilihan penghantaran yang telah diubahsuai, GrabFood membuat pengiriman makanan menjadi lebih mudah diakses bagi semua orang.

PETALING JAYA, 28 FEBRUARI 2023 – GrabFood Malaysia sedang memperbarui pilihan penghantaran untuk meningkatkan aksesibilitas dan kelonggaran kewangan bagi penduduk Malaysia. Langkah ini termasuk memperluas pilihan Penghantaran Jimat ke lebih banyak bandar di seluruh negara mulai hari ini, dengan menawarkan caj penghantaran yang lebih rendah kepada pengguna di seluruh negara.

Berbicara tentang inspirasi di balik pembaruan ini, Jiong Jian Tan, Pengarah Komersial dan Penghantaran di Grab Malaysia, menyatakan, “Di tengah-tengah situasi yang sedang berlaku, kami yakin bahawa adalah penting untuk senantiasa meningkatkan perkhidmatan kami, menjadikannya lebih terjangkau sambil memenuhi pelbagai keperluan pengguna. Selain dari menyediakan pilihan restoran yang disukai oleh masyarakat Malaysia, Penghantaran Jimat kini membolehkan kami menawarkan caj penghantaran terendah kami di seluruh negara. Kami berharap dengan peningkatan ini, kami dapat melayani lebih banyak penduduk Malaysia di seluruh negara dan memberikan kemudahan yang mudah diakses sesuai dengan gaya hidup mereka.”

 

Makanan lebih terjangkau dengan caj penghantaran yang rendah di Grab.

 

 

Pada November 2022, Grab memperkenalkan Penghantaran Jimat sebagai opsi yang memungkinkan pengguna menikmati caj penghantaran serendah RM1 untuk berbagai restoran terkemuka di GrabFood. Meskipun dengan waktu penghantaran yang sedikit lebih lama, ini memungkinkan pesanan dikumpulkan dalam rute yang sama oleh rakan penghantar, memungkinkan pengurangan biaya pengiriman. Opsi ini hanya tersedia dari pedagang yang memenuhi syarat, bergantung pada faktor-faktor seperti waktu pesanan dan lokasi. Rakan pengantar yang melayani pesanan ini juga mendapat pampasan yang setara dengan opsi pengiriman lainnya.

Selain itu, perluasan Penghantaran Jimat juga mencakup Penghantaran Langsung, yang menawarkan waktu pengiriman yang lebih singkat bagi pengguna yang membutuhkan pesanan dengan cepat. Dengan penambahan opsi baru ini, fitur seperti penjadwalan pesanan dan pengambilan sendiri ditambahkan untuk memberikan pengguna beragam pilihan yang nyaman untuk mendapatkan makanan mereka.

 

Peningkatan holistik untuk mendukung ekosistem Grab

Dengan menjadikan penghantaran makanan lebih mudah diakses bagi pengguna dan memenuhi pelbagai jenis pemakan, pilihan penghantaran yang telah diubahsuai juga akan memberi faedah kepada rakan penghantar dan rakan pedagang kami dengan merangsang peluang pendapatan tambahan.

“Kami komited untuk terus meningkatkan perkhidmatan kami untuk menyediakan penyelesaian yang menambah nilai kepada semua yang bergantung pada platform ini dalam ekosistem. Dan melalui ini, kami berharap dapat menjamin kelestarian platform ini – terus menyediakan kemudahan yang terjangkau kepada pengguna dan sebagai sumber peluang pendapatan bagi pedagang dan rakan penghantar,” demikian disimpulkan oleh Tan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *